Wille Dagga - Kruger, Liesel Hilge (Rhodes University, Faculty of Humanities, School of Languages and Literatures)
My thesis isse graphic novel/fumetto (photos)/ poetry hybrid. It speel af innie Kylemore, 'n klein ghetto net byte Stellenbosch. Vi ways wat mens genre en visual borders kan veskyf kyk ek ve'al na 'Arkham Asylum: A Serious House on Serious Earth' geskryf dee Grant Morrison en illustrated dee Dave McKean. Met 'Arkham Asylum' combine McKean painting, photos, collage en illustration. 'Bitterkomix' dee Anton Kannemeyer en Conrad Botes is nogge inspirasie in terme vanne meer fluid approach tot style waa die storie die art-style dictate. Ek kyk oek ve'al na 'Fun Home' dee Alison Bechdel, vi haa incredible ability om inne tragic, maa somehow humorous way, oo sexual repression te skryf. Oek kyk ek na 'Dykes to Watch Out For', dee Bechdel en 'Wimmen's Comix' (Michele Brand, Diane Noomin, et al.) vi die unapologetic manier waa'op dÃe vrouens oorie vroue liggaam geskryf et. Die struktuur is largely influenced dee Joe Sacco se 'Palestine', waa'in hy die broader storie van Palestine vetel innie form van episodic short stories. Vi die sensitiewe handling van LGBTQ themes kyk ek na 'Death: The Time of Your Life' dee Neil Gaiman en 'Blue is the Warmest Colour' dee Julie Maroh. Ek draw ook oppie wÃªk van Nathan Trantraal en Gert Vlok Nel se poetry, virrie way hoe hulle oo arme mense skryf, Trantraal oo Bishop Lavis, Vlok Nel oo Beaufort Wes. En oek vi hoe beide skryf innie stem wat hulle praat.
Keywords: Kaaps; Creative writing (Higher education) -- South Africa; Diaries -- Authorship; South African poetry 21st century; Graphic novels 21st century; Fiction History and criticism; Kaaps poetry 21st century