Enkele eksistensiële elemente in die prosawerk van Willem Elsschot - Saayman, Ellen Tertia (Rhodes University, Faculty of Humanities, School of Languages, 1975)
Elsschot word dikwels 'n siniese skrywer genoem. Alvorens die geldigheid, al dan nie, van hierdie stalling nagegaan word, volg 'n aantal definisies om te probeer bepaal wat sinisme is. Van Dale gee die volgende verklaring van die woord CYNISCH: "schaamteloos ongevoelig, een stuitend of pijnlijk ongeloof in het goede aan den dag leggende, niet gelovende aan oprechtheid of deugd bij de motieven en daden der mensen en dit met spottende lach of op scherpe,sarcastische wijze laten blijken". Intro., p. 1.
Keywords: Elsschot, Willem, 1882-1960 -- Criticism and interpretation