n Evaluering van onderwysvoorsienings en onderwysfasiliteite in die Karoo-distrikte Aberdeen, Graaff-Reinet, Jansenville-Klipplaat en Murraysburg vir die hoofbevolkingsgroepe Blank, Kleurling en Bantoe - Dreyer, J N (Rhodes University, Faculty of Education, Department of Education, 1973)
Die ondersoek handel oor onderwysaangeleenthede in die vier Karoo-distrikte Aberdeen, Graaff-Reinet, (wat Adendorp insluit), Jansenville-Klipplaat en Murraysburg. Die ondersoek wil ten aanvang wys op n verskynsel waaroor Morton hom soos volg uitlaat: "There is an inevitable time-lag between the evolution of an educational system and the society and the culture that it serves, and from which it stems". Chapter 1, p. 1.
Keywords: School facilities -- South Africa -- Eastern Cape; Colored people (South Africa) -- Education; Black people -- Education -- South Africa -- Eastern Cape; White people -- Education -- South Africa -- Eastern Cape