Postmodernistiese vertelstrategieë in Nag van die clown van Abraham H. de Vries - Van Heerden, Etienne, 1954- (Rhodes University, Faculty of Humanities, School of Languages, 1996)
This thesis locates Abraham H. de Vries's Nag van ale Clown witbin the self-conscious South African socio-literary climate of the eighties and analyses postmodernist narrative strategies in five stories. Surveying the debate on postmodernism, this study describes postmodernism as a nomadic, inherently contradictory and mutually informing palimpsest of texts and views the De Vries text as a problematized inscribing of subjectivity into history.,Hierdie proefskrif situeer Nag van die Clown (1989) van Abraham H. de Vries binne die selfbewuste sosioliterere klimaat van die Suid-Afrika van die dekade tagtig en ontleed postmodernistiese vertelstrategiee in vyf verhale uit die bundel. Die studie bied 'n oorsig oor die debat rondom die postmodernisme as nomadiese, weersprekende en wedersyds voedende palimpses tekste en beskou die De Vries-teks as 'n problematiserende inskryf van subjektiwiteit in die geskiedenis.
Keywords: De Vries, Abraham H -- Criticism and interpretation; De Vries, Abraham H -- Nag van die clown; Afrikaans fiction -- History and criticism; Postmodernism (Literature); Postmodernism (Literature) -- South Africa