Die administratiewe funksionering van bewindsinstellings in die Ciskei met besondere verwysing na plaaslike bestuur - Groenewald, David Marais (Rhodes University, Faculty of Humanities, Department of Political Studies, 1976)
As gevolg van die ongekonsolideerde aard van die Bantoegebiede in die Ciskei is dit onmoontlik om diè gebied te begrens binne bepaalde relief kenmerke, soos bv. berge en riviere; of selfs binne administratiewe grense soos bv. magistraatsdistrikte. Intro., p. 1
Keywords: Public institutions -- Administration -- South Africa -- Ciskei; Public institutions -- Management -- South Africa -- Ciskei; Public institutions -- Government -- South Africa -- Ciskei